Sfaturi utile pentru a elimina zgârieturile de pe podelele din lemn

Pardoselile din lemn aduc multă căldură locuinței și există mai multe tipuri; parchet și parchet laminat fix și flotant. Se deosebesc între ele prin grosimea lemnului și prin procedura de montare a fiecărui tip.

Au și dezavantajul de a se deteriora usor, mai ales dacă sunt copii acasă, deci inevitabil, de-a lungul anilor, se poate deteriora, se uza și se zgârie. În acest caz, chiar dacă aceste avarii sunt abia sesizabile, este indicat să le reparați cât mai curând posibil, deoarece pot crește.

Deși se face întreținere zilnică, este util să cunoaștem acele produse care ne ajută să eliminăm și să protejăm podeaua de zgârieturi și zgârieturi. La fel, pe langa folosirea produselor de intretinere, este indicat sa urmati o serie de actiuni preventive ideale.

* Folosiți ceruri specifice pentru a îndepărta zgârieturile, crăpăturile și alte daune

* Așezați covoare și covoare la ușile care dau spre exterior. Acest lucru poate ajuta la captarea murdăriei, nisipului, pietrelor și altor resturi care pot zgâria podeaua dacă lovește parchetul.

* Așezați protecții din pâslă sub picioarele mobilierului, cum ar fi mesele și scaunele, pentru a evita zgârierea podelei. Acest lucru vă va permite să le mutați cu ușurință fără a deteriora parchetul.

* Dacă aveți câini, păstrați-le unghiile tăiate pentru a evita zgârieturile pe podea.

Acestea sunt sfaturi care funcționează, dar cel mai important este să folosești produse precum ceara pentru a te asigura că parchetul rămâne în stare bună. Se recomandă aplicarea produsului de câteva ori pe an pentru a crea un strat subțire de protecție care prelungește durata de viață utilă a parchetului și sporește atractivitatea acestuia.