Luați curățenia parchetului pas cu pas!

În ultimii ani, pardoselile de tip parchet, precum cele laminate sau gresie porțelană, au devenit spectaculos de populare. Acestea necesită o îngrijire mai rapidă decât parchetul natural.

Pentru început, primul punct de care trebuie să țineți cont atunci când curățați aceste pardoseli este să știți ce tip de parchet este, deoarece fiecare parchet necesită curățare și îngrijire diferită:

* Parchetul natural este realizat din lemn masiv si se imparte in doua categorii:
1) Industrial: lamele mici. Acesta este foarte durabil și tinde să se estompeze și să se slăbească mai puțin decât parchetul clasic.
2) Fâșii: Acesta este parchetul clasic tratat și gata de a fi pus pe un suport anume.

* Parchetul implicit este cel mai rapid si mai usor tip de pus deoarece este vopsit si nu necesita nici un tratament.
* Parchetul cu efect special poate fi realizat din lemn reciclat sau vechi, sau si cu modele speciale pentru a da un efect unic.
* Parchetul privilegiat este tipul brut nefinisat care trebuie tratat dupa pozare.

Indiferent de tipul de parchet, curățarea zilnică este esențială și aceasta se poate face cu o mătură sau cu un aspirator. Este foarte important să aveți grijă să folosiți periile potrivite, deoarece periile rigide pot deteriora podelele. O altă soluție este să îndepărtați murdăria cu cârpe din microfibră sau mopuri pentru a oferi podelei un finisaj perfect.

Când vine vorba de spălarea parchetului, există reguli simple pentru a preveni deteriorarea pardoselii: primul este să nu turnați apă direct pe parchet, deoarece apa se poate așeza între micro-fisurile din lemn și poate provoca daune. Așadar, podeaua trebuie umezită cât mai puțin posibil și uscată după spălare pentru a evita petele și alte posibile deteriorari.

A doua regulă este să nu folosiți amoniac sau înălbitor. În schimb, folosește produse specifice și speciale.

Acum e rândul tău, este timpul să o pui în practică!