Diferențele dintre parchetul natural și cel artificial

Cunoști diferența dintre lemnul natural și parchetul din lemn artificial? Atunci când distingem parchetul lemn natural de cel artificial, trebuie să ținem cont de 3 puncte cheie:

1. Preț: Desigur, prețul celor două tipuri de pardoseală nu este același. Cu cât este mai mare utilizarea lemnului, adică cantitatea de lemn, cu atât prețul podelei este mai mare. Parchetul artificial este realizat din fibre de lemn presate, iar parchetul natural nu este altceva decât scânduri de lemn. Deci prețul celui de-al doilea este considerabil mai mare decât cel al primului.

2. Rezistență: în ceea ce privește rezistența la factorii externi, lemnul natural este mai delicat decât artificial. Factori precum supraexpunerea la soare pot deteriora mult mai mult podeaua din lemn natural și poate fi zgâriată mai mult de oamenii care trec în fiecare zi.

3. Întreținere: La parchetul din lemn artificial nu trebuie să fim atât de atenți și este mult mai ușor de întreținut cu o mătură, un aspirator și chiar un mop. Dacă vorbim însă de parchet natural, contactul cu apa trebuie să fie moderat și trebuie aplicate produse de curățare urmând instrucțiunile pentru a evita zgârierea podelei sau deteriorarea acesteia. Alex iti ofera produse specifice pentru fiecare tip de podea.

Acum că știi cele 3 puncte cheie care deosebesc podeaua din lemn natural de cea artificială, ești gata să ai grijă de podeaua casei tale.