Curățenia de primăvară: Cum îmi păstrez parchetul să arate bine?

Aici vă lăsăm un ghid pentru o curățenie eficientă de primăvară, care va fi împărțit între două zone foarte specifice, exterior și interior.

ÎN AER LIBER

Ar trebui să petreceți timp pe toate elementele exterioare, fie că sunt mobilier precum jaluzelele și altele, curățându-le cu o cârpă din microfibră, apă fierbinte și produsul de curățare.
Apoi treceți la curățarea pardoselilor exterioare, de exemplu pe terasă, care în timpul iernii poate să fi acumulat murdărie înrădăcinată și trebuie curățată temeinic.

ÎN INTERIOR

De data aceasta, primul lucru pe care il vom face este sa indepartam praful acumulat si tehnica care ar trebui folosita si este cea mai logica este sa o facem de sus in jos. Trebuie să încercăm să ajungem în toate colțurile, iar dacă găsim unele greu accesibile, putem folosi o cârpă din microfibră.
Treci apoi la mobilier, mai ales la blatul unde se va fi acumulat mai mult praf, si la incalzitoare, fiind foarte atent acolo unde praful se acumuleaza mult mai usor.

Finalizați prin curățarea podelelor, spălându-le cu un detergent ideal pentru a curăța temeinic podelele și a le lăsa strălucitoare și în siguranță.

În cele din urmă, dacă vrei un finisaj perfect, aplică ceară pentru ca podelele tale să strălucească din plin.