Ce faci când podeaua ta din lemn se estompează?

De-a lungul anilor, soarele, căldura și umiditatea fac ca podelele din lemn să își piardă culoarea naturală, deoarece sunt expuse la uzură naturală. Acest lucru poate însemna anumite probleme, cum ar fi:

– Zgârieturi pe podea cauzate de contactul cu alte obiecte
– Pierderea stratului protector
– Umflarea sau deformarea podelei
– Zone în care lipsește lacul

Pentru ca podelele să-și păstreze aspectul, culoarea, tonul și strălucirea în cel mai bun mod posibil, vă recomandăm o serie de sfaturi de bază de curățare și întreținere pentru îngrijirea și protecția podelei dumneavoastră din lemn.
* Așezați un preș la ușă pentru a preveni intrarea cu picioarele umede sau murdare și pentru a evita petele și urmele de pași

* Așezați un suport de pantofi la intrare pentru a schimba pantofii și a evita să lăsăm urme pe podea de fiecare dată când intrăm de pe stradă

* Așezați protecții adezive pe picioarele mobilei pentru a evita zgârieturile atunci când sunt mutate

* Monitorizați condițiile de umiditate din zonă

* Folosiți produsele speciale adecvate pentru fiecare tip de podea și monitorizați dozele de apă la curățare

* Există produse care previn eventuala pierdere a culorii, precum ceara pentru parchet. La fel, dacă deteriorarea este mai gravă și parchetul este natural, este indicat să-l șlefuiți și să aplicați lac sau ulei pe lemn. (Consultați un expert).

* Dacă dorim să prevenim pierderea strălucirii, cel mai bine este sa folosim un anumit produs de lustruit. Scopul utilizării acestui produs este de a proteja pelicula protectoare de calitate și de a revigora strălucirea podelei. Pentru a face acest lucru, curățăm temeinic pentru a îndepărta toată murdăria de pe suprafață și cea care poate fi înrădăcinată în podelele mai poroase.