Ce tip de podea este cel mai potrivit pentru mine?

Lemn natural v. laminate/vinil

Te întrebi care este diferența dintre parchetul din lemn natural și laminat sau vinil? Când vine vorba de a le distinge, trebuie să luăm în considerare 3 puncte cheie:

* Preț: Podelele din lemn natural sunt mai scumpe decât lemnul artificial și podelele laminate/vinil. Cu cât este mai mare utilizarea lemnului, adică cantitatea de lemn, cu atât prețul podelei este mai mare. Parchetul artificial este realizat din fibre de lemn presate, iar parchetul natural nu este altceva decât scânduri de lemn. Din acest motiv, pretul parchetului din lemn natural este considerabil mai mare decat al parchetului din lemn artificial si al parchetului laminat/vinil.

* Rezistenta: In ceea ce priveste rezistenta la factorii externi, lemnul natural este mai delicat decat artificial. Factori precum supraexpunerea la soare pot deteriora mult mai mult podeaua din lemn natural și poate fi zgâriată mai mult de oamenii care trec în fiecare zi.

* Întreținere: La parchetul laminat/vinil nu trebuie să fim atât de atenți și este mult mai ușor de întreținut cu o mătură, un aspirator și chiar un mop. Dacă vorbim însă de parchet natural, contactul cu apa trebuie să fie moderat și trebuie aplicate produse de curățare urmând instrucțiunile pentru a evita zgârierea podelei sau deteriorarea acesteia. La Alex iti oferim produse specifice atat pentru ingrijirea pardoselilor din lemn natural, cat si pentru parchet din vinil. Descoperă-le!

Acum că știi cele 3 puncte cheie care diferențiază o podea din lemn natural de o podea laminată/vinil, ești gata să schimbi podeaua casei tale. Pe care o preferați?