Sfaturi utile în îngrijirea parchetului laminat

Pardoselile laminate sunt realizate din materiale derivate din lemn, dar nu sunt din lemn. Laminatul îi imită aspectul și este foarte rezistent și cu rezultate strălucitoare. De asemenea, podelele sunt rezistente și rezistă la traficul zilnic al oricărei locuințe, dar este mult mai bine să le creșteți protecția.

Este adevărat că unul dintre numeroasele sale avantaje este că nu are nevoie de atâta întreținere ca podelele din lemn sau marmură. În orice caz, este foarte recomandabil să urmați o rutină specifică de îngrijire pentru a păstra podelele ca noi.

Vă vom oferi acum o serie de indicații pentru îngrijirea pardoselilor dvs. laminate:

1. Pune un covor sau preș în zonele predispuse la murdărie, cum ar fi ușa de la locuințe, pentru ca atunci când intră oamenii să-și poată curăța pantofii și să-și pună papucii. Această măsură de igienă este folosită pentru a evita intrarea murdăriei din exterior, care poate zgâria cu ușurință podeaua laminată.

2. Protejați picioarele mobilierului, scaunelor și meselor cu tampoane din pâslă pentru a preveni deteriorarea, zgârieturile și zgârieturile. De-a lungul timpului, este indicat să verificați în mod regulat starea plăcuțelor de pâslă și să le înlocuiți dacă este necesar, deoarece se uzează.

3. Evitați umezeala persistentă.

4. Înainte de a curăța podelele laminate, asigurați-vă că nu există reziduuri pe podea. De asemenea, asigurați-vă că mopul este ușor umed și utilizați produse specifice pentru curățarea și îngrijirea podelei, cum ar fi Alex Pardoseli Laminate.